Musicals over echte mensen

Musicals worden niet zelden gebaseerd op de levens van bijzondere mensen. Dit seizoen is dat niet anders en kunnen we ons weer laten inspireren door diverse levensverhalen. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

Een zeer populaire musical is natuurlijk Soldaat van Oranje. Het verhaal dat is gebaseerd op de belevenissen van verzetsheld Erik Hazelhof Roelfzema en zijn vrienden in de Tweede Wereldoorlog maakt een diepe indruk. Geen wonder dus, dat de musical zo'n enorm succes is.

Een andere succesvolle, maar nieuwe musical is Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, over een van de meest geliefde Nederlandse schrijfsters. Het stuk is gebaseerd op de biografie die Annejet van der Zijl schreef over Schmidt en bevat bekende nummers zoals 'Op een mooie Pinksterdag', 'Margootje' en 'Vluchten kan niet meer'. Niet lang na de première werd al bekend gemaakt dat de musical extra voorstellingen zou spelen.

Een andere musical over een bekende Nederlander is Liesbeth List, de Musical. Het levensverhaal van de zangeres is uitzonderlijk. We zien een vrouw die ondanks alles overwon; de zelfmoord van haar moeder na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een carrière die in verval raakt, en het verlies van Ramses en haar grote liefde Robert. Wie deze musical nog wil zien, moet snel zijn. Op 7 januari speelt alweer de laatste voorstelling.

Maar de Nederlandse musicalwereld laat zich ook inspireren door internationale artiesten. Zo ging onlangs On Your Feet! in première, de swingende musical over het leven van Gloria Estefan en haar grote liefde Emilio. Het stuk zit boordevol swingende Latin-hits en is genomineerd voor een musical award.

Wat minder bekend is de musical over de Amerikaanse entertainer Sammy Davis Jr., From Sammy with Love. Davis was lid van de 'Ratpack' en bekend van de klassieker Mr. Bojangles. De musical vertelt niet alleen over het succes en de roem van Davis, maar laat ook zijn eenzaamheid en isolement zien.

Wil je zien welke musicals er nog meer spelen? Kijk dan snel op onze agenda.

Lees meer over