Musicalacteur Tommie Christiaan werkt als hovenier

Musicalacteur Tommie Christiaan staat tegenwoordig tussen het groen. Hij is sinds november werkzaam als hovenier. Omdat hij momenteel geen werk heeft in de theaterwereld vanwege de coronacrisis, besloot hij het over een andere boeg te gooien.

Veel artiesten zitten nu thuis en kunnen niet optreden, sommige doen andere klussen in de theaterwereld en anderen denken aan omscholing. De 34-jarige Christiaan nam ook een nieuwe stap. Hij speelde onder andere in de musicals Grease, Hair en On Your Feet!. Maar hij besloot om ander werk te zoeken nadat er geen klussen meer voor hem waren. "Laat mij maar iets met mijn handen maken, een vloer leggen of in de tuin bezig zijn", vertelt Christiaans in een interview met AD.  

Herkend 

De acteur liep een paar weken mee met een hoveniersbedrijf in Bleiswijk. Sinds 1 november is hij officieel bij het bedrijf aan de slag gegaan. In het interview met AD laat hij weten dat hij regelmatig wordt herkend. "De reacties zijn dan: 'Oh, wat erg voor je'. Maar ik vind dit niet erg. Kijk, ik moest deze stap noodgedwongen zetten, maar ik vind het ook leuk", vertelt hij. 

Christiaans vertelt dat het werk hem veel voldoening geeft. "Het is dankbaar werk en daarbij: er zijn zoveel mensen die vijf dagen per week van 's ochtends zeven tot 's middags vijf uur werken." Toch wil de acteur weer gaan optreden zodra het weer kan. Maar hij is niet van plan om dan het hoveniersvak helemaal neer te leggen. "Ik denk dat ik dit werk er wel bij blijf doen, een paar dagen in de week. Ook voor het fijne ritme." 

Foto: Roy Beusker

 

Gerelateerde onderwerpen