Musical Soldaat van Oranje verlengd tot en met maart 2022

Het speelschema van Soldaat van Oranje wordt met drie maanden uitgebreid. Nederlands langst lopende theaterproductie is nu tot en met maart 2022 in de Katwijkse TheaterHangaar te bewonderen.

Afgelopen weekend vierde de musicalproductie haar elfjarig (!) bestaan. Een groot feest werd het echter niet: volgens producent Fred Boot is het daar wegens de (gevolgen van de) coronapandemie het tijdstip niet naar. Desalniettemin kwam Boot dit weekend met positief nieuws: de voorstellingsreeks van Soldaat van Oranje wordt verlengd. De musical is in ieder geval tot en met maart 2022 te zien in de iconische TheaterHangaar in Katwijk.

Boot: "We spelen inmiddels weer een maand en we kunnen op onze elfde verjaardag bekendmaken dat we onze speelperiode met drie maanden verlengen. Dat voelt meer dan surrealistisch. Zeker na de bizarre afgelopen anderhalf jaar. Een uitbundig feest is nu niet gepast, maar we proosten wel heel graag met onze trouwe bezoekers op dit jubileum en uiteraard op het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden."

Favoriete Nederlandse musical aller tijden

Soldaat van Oranje is niet meer weg te denken uit de Nederlandse theaterwereld, en ook niet uit de hoofden van de bezoekers. Deze zomer werd de productie namelijk bekroond met de Musical Award 'Publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden'. Sinds de première in 2010 hebben al meer dan 3,1 miljoen bezoekers de voorstelling bezocht.

 

Gerelateerde onderwerpen