Musical over Annie M.G. Schmidt gaat september in première

De Annie M.G. Schmidt musical 'Was Getekend, Annie M.G. Schmidt' gaat 24 september 2017 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De musical gaat over het leven en werk van de zo geliefde schrijfster en is gebaseerd op de biografie die Annejet van der Zijl over haar schreef. Dick van den Heuvel schreef het script.

Eerder werd al bekend dat Simone Kleinsma de hoofdrol gaat spelen. Nu is ook bekend gemaakt dat William Spaaij de rol van zoon Flip van Duijn op zich neemt.

"Ik kijk zo ontzettend uit naar deze nieuwe biografische musical. We gaan met de creatives, cast en crew een heel proces door waarin we iets nieuws gaan creëren, een uitdaging en prachtig avontuur. Daarnaast zal er een droom voor mij uitkomen, samen met Simone Kleinsma in een musical staan staat namelijk wel echt op mijn 'bucket list'. Ik kan niet wachten", vertelt Spaaij.

Ook producent Albert Verlinde is erg verheugd over de musical: "Annie M.G. hoort bij ons cultureel erfgoed en momenteel is de ontwikkeling van deze musical in volle gang. Het is altijd opwindend om iets nieuws te maken en wij hebben veel zin in deze nieuwe Nederlandse productie."

De musical bevat bekende nummers zoals Op een Mooie Pinksterdag, Margootje en Vluchten kan niet meer van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

De musical speelt eind september in theater DeLaMar, daarna zal het gaan rondreizen langs verschillende theaters in Nederland.

Foto: AVRO

Lees meer over