Musical Hugo de Groot iets later in het theater

De versoepelde coronamaatregelen komen voor Hugo de Groot de musical net iets te laat, maar niet getreurd. De startdatum wordt uitgesteld van 4 juni tot 30 juni.

Het was de afgelopen week even aanpoten voor iedereen bij de musical over Nederlands held Hugo de Groot. Daardoor loopt de verplaatsing van de musical soepel en kan de première feestelijk plaatsvinden op 2 juli. Producent Fons van Rongen van Goedemorgen Theaterproducties is trots dat het team het zo snel voor elkaar heeft gekregen.

Hugo de Groot de musical

De musical vertelt het verhaal van Hugo de Groot, die uit Slot Loevestein wist te ontsnappen in een boekenkist. Dat geschiedenisverhaal kennen veel mensen, maar dat de denker veel heeft betekent voor onze vrijheden in Nederland is minder bekend. Dat is dan ook precies wat de musical zal belichten onder het genot van geweldige pop- en rocknummers.

Hugo de Groot is exclusief te zien in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem en de kaartjes gaan als warme broodjes over de toonbank. Daarom is er op 16 juli een extra show toegevoegd. In de musical zie je onder andere Lars Mak (Hugo de Groot), Richard Spijkers (Johan van Oldenbarnevelt) en Linda Verstraten (Elsje van Houweningen).

Mijn Woorden Als De Zee - Lars Mak

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over