Theaters zien bezoekersstroom verminderen door aanhoudende onzekerheid

Het publiek is door de oplopende coronabesmettingscijfers terughoudend geworden met het kopen van kaartjes voor concerten en voorstellingen. Dit meldt een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) aan het AD.

Onzekerheid troef

Nu strengere coronamaatregelen onafwendbaar lijken probeert de Nederlandse bevolking op het laatste moment nog van alles te regelen. Een podiumbezoek behoort daar niet toe. Want waar bijvoorbeeld kappers de laatste dagen de toestroom van klanten haast niet aankunnen, is het bij theaters en andere podia opvallend rustig. "Het publiek is terughoudend. Mensen denken twee keer na voordat ze een voorstelling bezoeken. Er is te veel onzekerheid", aldus VSCD-woordvoerder Tim Krabben.

Hoewel grotere producties als TINA - De Tina Turner Musical, The Sound of Music en Disney's Aladdin nog wel mensen naar de zalen weten te trekken, zien ze ook daar de gevolgen van de aanhoudende coronapandemie. "December werkt normaal gesproken altijd goed met de feestdagen, maar we zien minder boekingen. Het schuift nu op. Mensen kiezen voor januari, in de hoop dan zeker te zijn van een stoel", zo vertelt een woordvoerster van Stage Entertainment aan het AD.

Mogelijke theatersluiting ligt op de loer

Morgen (vrijdag 26 november) maken demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge nieuwe coronamaatregelen bekend. Volgens NU.nl worden mogelijk ook de openingstijden van theaters aan banden gelegd. Theaters zouden dan om 17:00 uur hun deuren moeten sluiten.

 

Lees meer over