Meer slecht nieuws voor Soldaat van Oranje

De musical Soldaat van Oranje heropende begin september nog vol goede moed de deuren, maar heeft sindsdien vooral tegenslagen te verwerken gehad. En gisteren kwam daar het volgende slechte nieuws bovenop: ze mogen niet opschalen naar 300 bezoekers.

Begin september was Soldaat van Oranje er, na een half jaar uit te zijn geweest, weer helemaal klaar voor. De TheaterHangaar in Katwijk was corona-proof gemaakt en de cast en crew hielden een strak regime aan om zelf het virus niet te verspreiden. Er konden met alle maatregelen nog maar 300 bezoekers in de hangaar, in plaats van de normale 1100. Daarmee was de musical niet rendabel, maar toch was iedereen blij dat ze weer konden spelen. Maar nu mogen er nog maar 250 bezoekers komen en dat is een bittere pil voor Soldaat van Oranje.

Geen speciale ontheffing

Soldaat van Oranje had een ontheffing aangevraagd voor 300 bezoekers. De Veiligheidsregio heeft gisteren echter besloten dat het maximum toch op 250 blijft staan. En dat betekent duizenden euro’s meer verlies per voorstelling. Eerder dacht de producent tot in het voorjaar te kunnen blijven spelen, maar dat is nu onzeker. Producent Fred Boot geeft echter niet op: "Ik zeg altijd 'we zijn soldaten en we strijden door.' Dus ik blijf lobbyen voor die driehonderd man", zo lezen we bij RTL Boulevard.

Tweede domper in een maand

Na de heropening begin september waren producent en cast enthousiast om een meer intieme versie van Soldaat van Oranje te vertonen. Aan het eind van de maand moesten ze echter alweer stoppen, toen bekend werd dat vijftien acteurs besmet waren met het coronavirus. Gisteren kon de musical weer hervat worden, maar dus met minder bezoekers.

 

Beeld: © Soldaat van Oranje

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over