Inge Ipenburg haalt uit naar Post Castelijn Casting

Inge Ipenburg haalde gisteren uit naar castingbureau Post Castelijn Casting, dat voorheen Kenma Casting heette. Dit deed ze tijdens de presentatie van het boek Seks, macht & misbruik, De waarheid achter #MeToo in Amsterdam. De actrice zei dat de monopoliepositie van het bureau een "ongezonde situatie" creëert "die acteurs tot wanhoop drijft".

"Ik heb al vijf jaar geen screentest gedaan. Ik ben bereid schoenzolen te likken van elke castingdirector om te kunnen laten zien dat ik geschikt ben voor één van de rollen waarvoor ik gezien mijn leeftijd en capaciteiten in aanmerking zou komen", aldus de 61-jarige actrice.

Oorzaak van MeToo

Verder gaf ze aan dat acteurs overgeleverd zijn aan "het grofmazige net van één castingpartij". En die wordt in stand gehouden door producenten en agenten. Het is "een net waar je zo doorheen kan flikkeren en niet meer in terug kan klimmen, dat is de oorzaak van deze #MeToo-affaire."

Volgens haar is er ook niets veranderd bij het bedrijf sinds de naamsverandering en het vertrek van Job Gosschalk als castingdirecteur. Ook vindt ze dat "seks nooit een ruilmiddel hoort te zijn op de werkvloer", vertelt ze aan Nu.nl

Andere acteurs die meewerkten aan het boek van journalist Frank Waals, waren onder andere Karin Bloemen, Peter Heerschop en Beau van Erven Dorens.


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over