Scrooge Live: een muzikaal tv-spektakel vol BN'ers tijdens de kersttijd!

Het wereldberoemde kerstverhaal van Scrooge krijgt een Hollands tintje: op 20 december zendt Omroep MAX een live televisiespektakel uit waarin bekende Nederlanders heerlijke kersthits zingen. 

In deze onzekere tijden kunnen we wel een lichtpuntje gebruiken! Daarvoor zal dit speciale programma van Omroep MAX zeker zorgen. De sterrencast geeft je tijdens deze live-uitzending een hartverwarmend kerstgevoel, vol internationale meezingers voor de hele familie. Het spektakel wordt uitgezonden vanuit het sfeervolle Dordrecht, en ziet eruit als een muzikale speelfilm waarin het verhaal van Scrooge op geheel eigen wijze wordt verteld.  

Sta op tegen armoede onder kinderen 

Wie kent het beroemde verhaal niet: de gierigaard Scrooge die op kerstavond een koekje van eigen deeg krijgt, wanneer drie geesten hem bezoeken en hem wijzen op de gevolgen van zijn levensstijl. Helaas is deze iconische vertelling van Charles Dickens nog altijd actueel, want ook nu leven nog ruim 300.000 kinderen en jongeren in ons land in bittere armoede. Door de coronacrisis is hun situatie alleen maar verslechterd. Daar willen de makers van Scrooge Live iets aan doen! Samen met Nationaal Fonds Kinderhulp vestigen ze de aandacht op dit schrijnende probleem, en hopen zo veel geld op te halen voor de aanschaf van nieuwe kleding voor deze kwetsbare doelgroep. 

De uitzending van Scrooge Live is op 20 december op NPO 1. 

Lees meer over