Marga Bult terug in verpleging: "zeer indrukwekkend"

Marga Bult (63) heeft sinds het uitbreken van het coronavirus haar oude beroep weer opgepakt. Ze is aan de slag gegaan in de verpleging in een ziekenhotel in het Brabantse Uden. Het maakt een grote indruk op haar.

De druk op de zorg is in deze tijd enorm. Hierdoor voelde zangeres Marga Bult zich geroepen om weer de verpleging in te gaan. Daarnaast heeft ze nu veel tijd over omdat haar optredens zijn afgelast. Tegen de Telegraaf zei ze onlangs: "Ik heb altijd een zorghart gehad en denk dat ik me op een goede manier kan inzetten".

"Zeer indrukwekkend"

Voor het KRO-NCRV programma Kruispunt houdt Marga Bult een videodagboek bij over haar werk als verpleegkundige. Na de eerste echte werkdag noemt ze haar ervaringen "zeer indrukwekkend". "Emotioneel en ook heel moeilijk", gaat Marga verder. Ze helpt onder andere met het bezorgen van maaltijden, mensen naar het toilet brengen, mensen helpen met eten en af en toe een praatje maken.

Bijzondere verhalen

In een ander videodagboek vertelt Marga dat een verhaal van een man in het ziekenhotel grote indruk op haar heeft gemaakt. Deze 75-jarige man was heel erg ziek en verloor in een korte tijd zes vrienden. "Het mooie aan dat verhaal is, is dat het zo'n positieve man is die waarschijnlijk gaat genezen." Marga benadrukt dat de zorg er niet alleen is om te verplegen maar ook om af en toe te luisteren naar de bijzondere verhalen die mensen vertellen.

Beeld: KRO-NCRV

Gerelateerde onderwerpen