Wil je een snoepje: toneelstuk gebaseerd op Marc Dutroux

Actrice Joke emmers en tekstschrijver Annette Bremen maken samen de nieuwe jeugdvoorstelling 'Wil je een snoepje?'. Het is een toneelstuk voor kinderen ouder dan tien jaar en gaat over kinderlokkers. In een interview met Het Nieuwsblad vertelt Joke Emmers dat Marc Dutroux een belangrijke inspiratiebron is voor de voorstelling. De voorstelling moet het onderwerp duidelijk maken voor kinderen.

Emmers vertelt in het interview dat Dutroux geen personage in het toneelstuk wordt. 'Volgende week gaan we met de auteur samenzitten om te zien hoe we dit delicate onderwerp naar kinderen kunnen vertalen.' Het is uiteindelijk de bedoeling dat de voorstelling volgend jaar te zien is voor kinderen vanaf tien jaar.

Het onderwerp vertalen naar een toneelvoorstelling voor kinderen, wordt niet bepaald gemakkelijk. Marc Dutroux was de spil in een groot kinderporno-netwerk tot hij eind jaren negentig werd veroordeeld voor ontvoering, gijzeling, verkrachting, moord en illegale handel. Tenminste zes jonge meisjes werden het slachtoffer van Dutroux, waarvan slechts twee het overleefden. Marc Dutroux is een van de meest beruchte kindermoordenaars aller tijden en werd tot levenslang veroordeeld. Desalniettemin is hij nog steeds af en toe in het nieuws, aangezien zijn advocaat hem nog steeds vrij wil proberen te krijgen. Die kans is overigens nihil.

Wil je een snoepje? Over de makers:

Joke Emmers werd vooral bekend als deelneemster van tv-programma De Slimste Mens in Vlaanderen, maar ze speelde ook in de tv-series Den Elfde van den Elfde en Beau Séjour. Daarnaast speelt ze in veel grote toneelstukken die zowel in Nederland als in Vlaanderen worden opgevoerd. Annette Bremen is een jonge toneelauteur uit Heerlen.

Het is nog niet bekend wanneer de productie in het theater te zien zal zijn. Volgens het huidige plan verschijnt de voorstelling op zijn vroegst volgend jaar.

Ben je op zoek naar een familie-voorstelling? Kijk dan ook even in onze Theateragenda.

Lees meer over