Making Of A Chorus Line - Aflevering 2

De tweede aflevering van Making Of A Chorus Line staat online!

De dansmusical is een heuse must see. In 1975 ging het op Broadway in première, waarmee het een 'carrière' als een van de langstlopende musicals begon. Het speelde meer dan 6000 keer en won vele prijzen, waaronder negen Tony Awards, een prestigieuze prijs voor Broadway musicals. Tevens bracht het musicalklassiekers voort zoals I Hope I Get It, I Can Do That, What I Did For Love. In 1985 was er zelfs een verfilming, met onder andere Michael Douglas.

In A Chorus Line auditeren ervaren dansers die moeilijk werk kunnen vinden voor een rol. Het is een gemêleerde groep en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Zo is er Sheila (Bettine Holwerda), een wat oudere, maar pittige en sexy danseres die vertelt over haar ongelukkig jeugd. En Cassie (Fleur Jagt), de eens succesvolle danseres met wie het nu niet zo goed meer gaat. Ze had tevens ooit een relatie met de regisseur Zach (Edwin Jonker).

In deel twee van de Making of A Chorus Line zien we de fotoshoots voor de posters en vertellen de acteurs waarom ze juist deze musical zo leuk vinden.


Gezellig naar het theater? Maak je avond compleet met een lekker etentje bij een van deze restaurants!