Lubach gaat viraal met fragment over referenda Oekraïne

Arjen Lubach heeft opnieuw een online kijkercijferkanon te pakken. Zijn satirische filmpje over de omstreden referenda in Oekraïne is inmiddels al miljoenen keren bekeken.

De komiek presenteerde woensdagavond in De Avondshow met Arjen Lubach een filmpje waarin hij een referendum aankondigde voor de inlijving van Rusland door Nederland, een satirische reactie op de omstreden referenda in Oekraïne. Vanaf vandaag mag de bevolking in diverse door Rusland bezette gebieden in Oekraïne stemmen over aansluiting bij Rusland.

Rusland provincie van Nederland?

Lubach wijst er in zijn filmpje op dat Rusland en Nederland al van oudsher sterke historische banden met elkaar hebben, en dat het dus niet meer dan logisch is dat Rusland binnenkort een provincie van Nederland zou worden. Bekijk het fragment hieronder:

 

 

America first, The Netherlands second

Het is overigens niet de eerste keer dat Lubach groot succes behaald met zijn satirische filmpjes. In zijn tv-programma Zondag met Lubach ging hij viraal met zijn fragment 'America first, The Netherlands second', over het beleid van toenmalig president Donald Trump.

Foto: Merlijn Doomernik

Gerelateerde onderwerpen