Kijktip: Louise Korthals' prijswinnende voorstelling 'Alles is er' op NPO 3

Bekijk vanavond de muzikale voorstelling Alles is er van Louise Korthals op NPO 3. BNN/VARA zendt om 23:30 uur de met een Poelifinario onderscheiden show uit.

Korthals gaat in Alles is er de muzikale confrontatie aan met de wereld. Met een flinke dosis energie zoekt ze de grenzen op. Ze schuurt langs de rafelige randjes van het menselijk bestaan en belicht zowel de schaduwzijdes als magistrale momenten van het leven.

Poelifinario Alles is er 

De cabaretière en kleinkunstenares won met Alles is er in 2019 een Poelifinario in de categorie 'Engagement'. De jury was destijds vol lof over haar voorstelling: "Haar spel is minstens zo imponerend als de inhoud. Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert."

Korthals voerde in coronatijd Alles is er in een leeg theater op, speciaal voor de tv-registratie. Een bizarre situatie, zo meent ze: "Het was natuurlijk bizar om te spelen zonder publiek, maar vanaf het moment dat ik het theater binnenstapte en mijn geweldige muzikanten zag zitten in het decor, stroomde de lockdown spontaan mijn aderen uit en sloeg mijn hart op hol. Er was zo'n ontlading en toewijding bij iedereen, omdat we eindelijk weer wat moois mochten maken! Man, wat hebben we dit gemist en wat is de magie van theater toch onvervangbaar!"

Bekijk Alles is er vanavond (zaterdag 24 april) om 23:30 uur bij BNN/VARA op NPO 3. Alvast in de stemming komen? Geniet dan van onderstaand voorproefje.

 

 

Foto: Jaap Reedijk

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over