Linda Wagemakers speelt hoofdrol in Urinetown

Linda Wagenmakers Jeffrey Italiaander en Filip Bolluyt krijgen de belangrijkste hoofdrollen van de Nederlandse versie van de hitmusical Urinetown. Dat heeft producent Joint Venture Productions bekend gemaakt. De cast van de musical staat vanaf 15 september in het theater.

Eerder werd bekend dat Carlo Kip, Lois van de Ven, Stephanie van Rooijen, Namoie Walshchot en Jasper Kerkhof, Lotte Vugts en Saskia Schäfer in de Nederlandse bewerking van Urinetown zullen spelen. De musical staat onder de regie van Rutger Bulsing.

Urinetown, ofwel Zeikstad de Musical, vertelt het verhaal over een stad waarin water schaars is en privé-toiletten verboden zijn. Een boosaardig bedrijf dat wc's uitbaat, vraagt torenhoge toegangsprijzen. Een klein groepje inwoners pikt dit niet meer en komt in opstand, maar de situatie wordt ingewikkeld zodra een van hen verliefd wordt op de dochter van de toilettenbeheerder. Dit is misschien een bizar verhaal, maar Urinetown zit ook vol satirische humor en duidelijke knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Het neemt zowel de politiek als het musicalgenre op de hak.

Lees meer over