Liesbeth List beëindigt carrière: "Ik wil iedereen hartelijk bedanken."

Zangeres Liesbeth List (75) zet een punt achter haar carrière vanwege haar gezondheidsproblemen. Ze lijdt aan een vorm van dementie die veroorzaakt wordt door hersenletsel uit het verleden.

De zangeres vindt het tijd voor de volgende generatie en is dankbaar voor alles wat ze heeft mogen meemaken: "Ik ben ontzettend dankbaar voor het fantastische artistieke leven dat ik heb gehad. De vele prijzen, onderscheidingen en bovenal liefde van het publiek hebben mij er altijd bovenop gehouden, maar nu is alles wel zo'n beetje gezegd. Het is af, het is klaar. Ik wil iedereen hartelijk bedanken", vertelt ze aan de Telegraaf.

Weinig last
Zelf heeft ze weinig last van haar geheugenverlies."Ik heb het allemaal niet zo in de gaten. Ik probeer de dingen te onthouden door ze op te schrijven en anders schiet mijn familie me wel te hulp."

Liesbeth zal nog wel aanwezig zijn bij de première van de musical over haar leven, Liesbeth List, de Musical, en bij de boekpresentatie van haar biografie De Dochter van de Vuurtorenwachter.

Foto: Paul Pestman

Lees meer over