Liesbeth List aanwezig bij première

Liesbeth List was maandag aanwezig bij de première van Liesbeth List, de Musical in Carré. Het was eerder nog niet zeker of ze er bij kon zijn vanwege haar broze gezondheid. Maar ze was er en kreeg een staande ovatie.
 

De ster van de avond, Liesbeth zelf, betreedt de zaal en de voorstelling kan beginnen!#liesbeth #liesbethlist #musical #première #carré pic.twitter.com/4qnzuyonWG

— Carré (@theatercarre) 2 oktober 2017

Wim Kok
Bij de première waren onder andere aanwezig Marco Bakker, Willeke van Ammelrooy, Jon van Eerd, Irene Moors, Ben Cramer, Imca Marina, Ed Nijpels en Frank Boeijen. Ook oud-premier Wim Kok was aanwezig. Zijn vriendschap met Liesbeth gaat zo ver terug dat hij de première niet wilde missen.

Lof
Vakgenoten zijn vol lof over haar. Zo zei Jon van Eerd: "Liesbeth List hoorde echt bij de top waar Nederland trots op was. Het was zo'n unieke tijd, er gebeurde iets. Ook met Ramses Shaffy. Dat duo, die liefde, dat was wel heel bijzonder."

De première zal een van de laatste optredens worden van List. Eind oktober is er nog wel een boekpresentatie met haar biografie. Eerder liet de zangeres al weten zich terug te trekken uit het openbare leven vanwege haar gezondheidsproblemen. Ze lijdt aan een vorm van dementie die veroorzaakt wordt door hersenletsel uit het verleden.

Foto: Paul Pestman

Lees meer over