Theater.nl tipt: De leukste kindervoorstellingen voor tijdens de herfstvakantie

Wil je deze herfstvakantie naast een lekkere boswandeling of spelletjesmiddag ook wat cultureels ondernemen? Neem je (klein)kinderen dan eens mee naar het theater! Theater.nl heeft een paar van de leukste kinder- en familievoorstellingen voor je op een rijtje gezet.

Vallende bladeren, kleurrijke bossen en de nodige regenbuien: de herfst is weer in volle gang! Tijdens de herfstvakantie besteden de Nederlandse theaters net even wat extra aandacht aan hun jongste bezoekertjes. Door het hele land kun je deze weken genieten van de leukste kindvriendelijke voorstellingen. Geen idee welke show je moet bezoeken? Wij helpen je een handje:

nijntje de musical (2+)

Afgelopen zondag verscheen nijntje na zes jaar van afwezigheid weer op het toneel. In nijntje de musical beleeft het wereldberoemde konijn de nodige vrolijke avonturen. Zing je mee met de bekende nijntje-liedjes?

 

 

Buurman & Buurman gaan kamperen (4+)

Ook de twee vrolijkste buurmannen gaan op avontuur. Buurman & Buurman hebben het afgelopen jaar hard gewerkt en zijn dus wel toe aan een welverdiende vakantie. Alleen nog even de tent opzetten en dan kunnen ze genieten. Of toch niet? Beleef het zelf tijdens Buurman & Buurman gaan kamperen.

 

 

Sneeuwwitje de musical (4+)

Sneeuwwitje en de zeven dwergen: wie kent het sprookje van de gebroeders Grimm niet? Theater Terra heeft het beroemde verhaal omgetoverd tot een schitterende musical voor iedereen vanaf 4 jaar oud!

 

 

De hond die licht gaf (6+)

In poppenvoorstelling De hond die licht gaf probeert uitvindster Victoria een levend mens te creëren. Ze weet veel van elektriciteit en is super handig. Haar hond Tosti dient als proefpersoon. Dat kan geen kwaad, toch?

 

 

Een lied voor de maan (6+)

Een lied voor de maan is een ontroerende familieopera van Opera Zuid, geïnspireerd op de wonderlijke boeken van Toon Tellegen. Het verhaal gaat over een eenzame maan, die nooit bezoek krijgt. Daarop besluit de mol speciaal voor hem een lied te schrijven en op te voeren!

 

 

De Grote Red Je Reet Show (6+)

In De Grote Red Je Reet Show gaan vijf jongens de strijd aan. Alleen de beste wint. Maar zijn ze eigenlijk wel zo stoer als ze doen voorkomen? De show is een bijzondere mix van Expeditie Robinson en Holland's Got Talent.

 

 

Beeld nijntje - Mercis bv

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over