Lennaert Nijgh herdacht op 75e geboortedag

Deze week staat in het teken van de 75e geboortedag van Lennaert Nijgh. Helaas overleed Nederlands beroemdste tekstdichter veel te vroeg, maar zijn nalatenschap leeft nog altijd voort! 

Wie kent ze niet, alle prachtige liedteksten van Lennaert Nijgh (1945-2002) die regelrechte klassiekers werden in de Nederlandse muziekgeschiedenis, zoals Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Dag zuster Ursula, Ik doe wat ik doe, Pastorale en Avond. 

Boudewijn de Groot 

Naast zijn intensieve samenwerking met Boudewijn de Groot -die pieken en dalen kende- schreef Nijgh ook voor vele andere artiesten, zoals voor zijn eerste vrouw Astrid Nijgh, Jenny AreanJasperina de JongLiesbeth List en Ramses ShaffyElly Nieman en Rob de Nijs

- YouTube

Hommages 

Natuurlijk zijn er vele ode's aan Nijgh deze periode. Zo klonken uit carillons en kerktorens door het hele land zijn composities. De Concertzender komt op zaterdagmiddag 1 februari met een special rond zijn oeuvre. Ook speelt de voorstelling Testament - 75 jaar Lennaert Nijgh in de theaters. Zanger/acteur Jim de Groot (jongste zoon van Boudewijn) en zangeres Josee Koning (ex-vrouw van Nijgh) brengen een prachtige hommage aan de tekstdichter.   

 

Gerelateerde onderwerpen