Laatste seizoen Zondag met Lubach 7 februari van start

Het allerlaatste seizoen van Zondag met Lubach gaat aanstaande zondag van start. Na dertien seizoenen vindt de cabaretier het mooi geweest.

Afgelopen zomer bracht cabaretier Arjen Lubach zijn autobiografie Stoorzender uit. In dit boek schreef hij dat hij wil stoppen met zijn VPRO-programma. "Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin naast een paar actualiteiten één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt", schrijft Lubach in zijn boek.

In april vierde Lubach nog de 100ste aflevering van zijn programma. Maar nu wil hij op zijn hoogtepunt stoppen en andere dingen gaat doen. Wel houdt hij zijn redactieteam van het tv-programma samen.

Lubach gaat viral

Het programma was in de jaren van zijn bestaan regelmatig het gesprek van de dag. Zo scoorde hij een hit met de rapsong die hij maakte over Thierry Baudet (en werd het genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt prijs), wist hij 300.000 handtekeningen te verzamelen voor een referendum en riep hij mensen op om hun Facebookaccount te verwijderen. Niet te vergeten het satirische introductiefilmpje over Nederland dat viral ging.

Het laatste seizoen van Zondag met Lubach start zondag 7 februari om 21.15 uur op NPO 3.

Foto: © David Cenze

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over