Korte Kuitspier met Henry van Loon wint prestigieuze prijs

De korte film Korte Kuitspier is bekroond met de prestigieuze Iris Prize op het gelijknamige festival. Het is de eerste keer dat een Nederlandse productie een prijs wint op het festival.

Op het Iris Prize Festival zie je films die aandacht geven aan LGBT+ thema’s. Dit jaar wordt voor de 14e keer prijzen uitgereikt. De jonge producent Victoria Warmerdam maakte Korte Kuitspier en heeft de prijs in ontvangst genomen.

Volgens de jury van Iris Prize vangt "Korte Kuitspier een universeel gevoel van onbegrip op een hilarische doch absurde komische wijze. (…) Filmmaker Victoria Warmerdam gaat op meesterlijke wijze in op thema’s als vooroordelen en sociaal autoritarisme".

Verhaal Korte Kuitspier

Korte Kuitspier is een absurdistisch komische zwarte film over Anders. Anders is bovengemiddeld lang, maar iedereen om hem heen ziet hem als een dwerg. Wie heeft er dan gelijk? Hij vindt de situatie in ieder geval niet bepaald grappig.

Anders wordt gespeeld door Henry van Loon. Andere rollen worden vertolkt door onder andere Beppie Melissen, Raymonde de Kuyper, Sieger Sloot en Lucretia van der Vloot.

 

Beeld: © Oak Motion Pictures 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over