Koningsdag in Australië met Guus Meeuwis

Koningsdag 2019 treedt zanger Guus Meeuwis op in Australië. Dat vertelde de Brabander maandagochtend in het radioprogramma Evers Staat Op. Het concert komt er naar aanleiding van een oproep op Facebook dit jaar van Nederlandse Australiërs in het land 'down under'.

Meeuwis geeft het concert G'Day met een zachte G op 27 april in het auditorium The Big Top Sydney van het attractiepark Luna Park. Eerder traden hier Bruno Mars en Armin van Buuren ook al op.

Koningsdag 2019

"Ik ben zeer vereerd met deze speciale uitnodiging vanuit Australië. Om tijdens Koningsdag met mijn band op te treden aan de andere kant van de wereld in zo’n prachtige stad is natuurlijk heel bijzonder. We gaan er een dijk van een show van maken en zorgen voor een onvergetelijke Koningsdag in Sydney", aldus Meeuwis.

Begin dit jaar startte de in Australië woonachtige Nederlander Hans van de Zandt een actie om de zanger op Koningsdag 2018 te laten optreden in het Australische Oz. De oproep werd een succes en er volgde zelfs een Facebookpagina met de titel Guus Kom Naar Oz.

Geluk

Komend theaterseizoen staat de zanger ook in de Nederlandse theaters met zijn nieuwe tour Geluk. "Niemand ontkomt aan tegenslagen, maar juist dan is het de kunst om weer op te staan. Om te draaien naar het licht. En het geluk te vieren als je het vindt", aldus Meeuwis.

Op 18 mei kwam zijn nieuwe album uit, getiteld Geluk. Hij nam het muziekwerk in zijn eentje op in de Verenigde Staten. "Het klinkt vast heel simpel, maar ik vond het doodeng. Alsof ik naakt in de studio stond. Het waren alleen de liedjes en ik. Maar dat beviel goed, heel goed."


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over