Komiek worden? Youp van ’t Hek maakt online cabaretmasterclass!

"Ik kan iemand die niet grappig is, niet grappig maken." Aldus cabaretier Youp van ’t Hek tegen het ANP. Onze Artiest van de week gaat echter wel zijn best doen bevlogen komedianten-to-be handvatten te bieden. Dat doet hij met een uitgebreide masterclass.

Youp van ’t hek staat al bijna vijftig jaar als cabaretier zijn publiek te vermaken en hij vindt het nu weleens tijd worden zijn kennis en kunde door te geven aan de volgende generatie. Dat doet hij met 33 lessen en een werkboek met opdrachten. Hij volgt hiermee andere bekende Nederlanders op. Zo maakten onder andere zanger Guus Meeuwis, actrice Monic Hendrickx en oud-voetballer Rafael van der Vaart al een masterclass. 

Tips van Youp van ’t Hek

De komiek vertelt ook waar hij veel aan heeft gehad aan het begin van zijn carrière: "Ik heb zelf vroeger veel gehad aan Joop Koopman. Hij leerde me alles, wat ik wel, maar vooral ook niet moet doen. Je moet je niet laten opnaaien door krantjes en blaadjes, bijvoorbeeld. Dat zijn dingen die ik mee wil geven aan de nieuwe generatie."

Andere tips die Van ’t Hek vast mee wil geven zijn: blijf bij jezelf, neem jezelf niet te serieus en streef altijd naar meer. En het belangrijkste: "Kilometers maken. Heel veel kilometers maken. Schrap grappen die niet leuk zijn, ga onderuit en gooi alles om. Houd altijd je stoffer en blik bij de hand om op te ruimen en als het echt moet: flikker de hele boel gewoon weg. Durf het."

Youp van 't Hek | Grootmeesters

 

Masterclass is voor iedereen

De masterclass van Youp van ’t Hek is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar het vak en voor mensen die de ambitie hebben hier zelf groot in te worden. Nieuwsgierig? Je bestelt de masterclass van Youp van ’t Hek op www.grootmeesters.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over