Kinky Boots hoofdrol voor Vajèn van den Bosch!

De hoofdrollen voor de musical Kinky Boots zijn eindelijk bekend en zullen vertolkt worden door Vajèn van den Bosch, Nadjim Severina en Jonathan Demoor. Dat heeft musicalproducent De graaf & Cornelissen Entertainment bekend gemaakt. Het was een hele zoektocht om de drie belangrijkste rollen voor de Cyndi Lauper musical te vinden.

In de feelgood musical Kinky boots erft Charlie de schoenenfabriek van zijn vader, maar de fabriek dreigt failliet te gaan. Om het tij te keren, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag queen Lola om met de fabriek extravagante sexy hoge laarzen te maken voor heren die zich als dame kleden. Maar niet iedereen is blij met de nieuwe richting...

Kinky Boots: de hoofdrollen

Vajèn van den Bosch krijgt de rol van Lauren, die Charlie op het idee brengt om een nieuwe richting in te slaan. Haar kennen we uiteraard nog van de grote musicalproductie On Your Feet, waar ze ook al een hoofdrol speelde. Charlie wordt gespeeld door Jonathan Demoor en hij was de droomkandidaat van artistiek directeur Hans Cornelissen.

Lola was het moeilijkste karakter om in te vullen, vertelt Cornelissen in het persbericht: 'Voor de rol zochten we een donkere en gespierde jongen die geweldig zingt, danst, acteert en tevens een spectaculaire drag queen kan neerzetten'. Naidjim Severina (die eerder Simba speelde in The Lion King) noemt hij dan ook een enorme verrassing. 'Bij de auditie zei hij dat hij niet wist of het wel iets voor hem was en dat hij ook nog nooit op 'high heels' had gelopen. Maar alles ging hem heel goed af.'

De musical zal vanaf volgend jaar (in theaterseizoen 2019/2020) te zien zijn door heel Nederland. Er zijn wel redelijk wat verwachtingen voor de productie. De musical zit vol nieuwe muziek van Cyndi Lauper, bevat swingende choreografieën en spectaculaire kostuums. Op Broadway en West End was de musical erg succesvol en de productie won daarom zes Tony Awards in New York en drie Oliver Awards in Londen.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze Theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over