Kijktip: zoektocht naar nieuw operatalent in Aria

Kijk zondagavond naar de nieuwste talentenjacht van de NPO: Aria. In dit tv-programma van Omroep MAX gaan tien operatalenten de strijd met elkaar aan en worden ze beoordeeld door de strenge juryleden Henk Poort, Tania Kross en Rosemary Joshua. Maar ook door de 'secret judge'!

Wie wordt de nieuwste operaster van Nederland? In acht afleveringen gepresenteerd door Dionne Stax, zingen de kandidaten een aria die wordt beoordeeld door de jury. Niet alleen hun zangkunst moet goed zijn, ook het overbrengen van een verhaal en de emoties daarvan moeten van hoog niveau zijn.

Studiebeurs

De voorzitter van de jury is Rosemary Joshua. Ze is verbonden aan De Nationale Opera Studio waar zangtalenten een opleidingstraject kunnen volgen en zo klaargestoomd worden voor een internationale opera-carrière. De winnaar van de talentenjacht wint dan ook een studiebeurs.

Maar Henk Poort, Tania Kross en Rosemary Joshua zijn niet de enige beoordelaars. De mening van een mysterieuze 'secret judge' telt ook erg zwaar mee. Dit raadselachtige figuur is een internationaal fameuze expert op het gebied van opera en klassieke muziek. Hij zal zijn commentaar slechts anoniem doorgeven via een scherm. Na de grote finale wordt bekend gemaakt wie er schuil gaat achter de 'secret judge'.

Benieuwd naar de kandidaten? Ze stellen zich voor in dit filmpje

Kijk zondagavond vanaf 20.30 uur naar Aria op NPO 1.

 

Foto: Omroep MAX / Bart van der Putten

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over