Kijktip: Succesmusical Lelies in Symfonie

Ook in België moeten de theaters wederom de deuren sluiten en dus moeten voorstellingen weer afgelast of verplaatst worden naar volgend jaar. Om toch een beetje vermaak te kunnen bieden, biedt Judas TheaterProducties kaartjes aan voor de online registratie van een van hun grote succesmusicals.  

Het gaat om een registratie van de musical Lelies in Symfonie. Deze is voor het laatst gespeeld in 2015 in de Stasschouwburg Antwerpen en nu kun je hem dus voor één keer online bewonderen. Zoals Judas TheaterProducties zelf zegt: "Vermits u dit weekend niet naar het theater kan omdat u in uw kot moet blijven, heeft Judas beslist dat het theater dan maar naar uw kot komt."

Lelies in Symfonie

De musical Lelies in Symfonie vertelt het verhaal van Simon. Simon zit in het gevang voor de moord op zijn beste vriend en minnaar graaf Vallier de Tilly. Een moord die hij niet heeft gepleegd, maar hij heeft een vermoeden wie wel de dader was. Simon is nu doodziek en wil de laatste biecht ontvangen van bisschop Jean. Jean is een oude vriend en degene die Simon verdenkt van de moord op Vallier. Hij is van plan het hele verhaal aan het licht te brengen tijdens de biecht en bereidt een toneelstuk voor met zijn medegevangenen. Kan hij de waarheid aan het licht brengen…?

Een groot thema van de musical is homoseksualiteit in de context van 1912, een tijd waarin homoseksualiteit nog beschouwd werd als een ziekte. In het stuk zie je het gevecht van Simon met zichzelf en met zijn liefde, gespeeld door een topcast en begeleidt door een voltallig symfonieorkest. Dat maakt de musical groots en meeslepend en hij werd dan ook direct heel goed ontvangen. Lelies in Symfonie heeft maar liefst vijf musicalprijzen gewonnen.

Ik heb je lief - uit Lelies in Symfonie

Kaartjes Lelies in Symfonie

Judas zou dit weekend voor het laatst 3x IN ’T KLEIN brengen, intieme corona-proof musicalconcerten. Nu dat niet kan doorgaan bieden ze dus Lelies in Symfonie aan, om het weekend een beetje op te vangen en musicalfans toch te kunnen vermaken. De musical is dit weekend te bekijken vanaf vandaag 18:00 uur tot zondag 22:00 uur. Tickets kosten €15 en kun je kopen via fakkeltheater.be. Je ontvangt dan een beveiligde YouTubelink naar de musical.

 

Lees meer over