Kijktip: Serenades van Stef

Kijk vanmiddag naar het nieuwe tv-programma Serenades van Stef. Zanger Stef Bos brengt muzikale odes aan mensen die in de problemen zijn geraakt.

In de zevendelige serie van KRO-NCRV en Kansfonds trekt Bos op met mensen die om uiteenlopende redenen langs de zijlijn zijn beland. Mensen die door bijvoorbeeld drugs, geweld of gewoon 'domme pech' in de problemen kwamen. De zanger voert met hen intense gesprekken over het leven en schrijft iedere aflevering een ode aan zijn gast. "De mooiste bloemen vind je aan de rand van het ravijn, en op de rand ervan waken vaak engelen", aldus Bos.

De serenades die hij brengt zijn erg persoonlijk. "In elk leven zit een lied en de verhalen van de mensen die ik ontmoet zijn als zaadjes in mijn hoofd. Ze brengen iets teweeg bij me waardoor een lied ontstaat. In de nummers die ik voor deze mensen schrijf en voor hen mag uitvoeren zie ik welke spiegel zij mij voorhouden.”

De eerste aflevering van Serenades van Stef is vanmiddag (6 november) om 16:35 uur te zien op NPO 1. 

Stef Bos maakt indruk

Na zijn deelname aan het populaire muziekprogramma Beste Zangers zullen de verwachtingen bij het Nederlandse publiek hooggespannen zijn. Bos wist keer op keer zowel zijn medekandidaten als de kijkers thuis omver te blazen met de mooiste covers. In de afsluitende duettenaflevering vertolkte hij samen met Sanne Hans 'Laat me' van Ramses Shaffy.

 

 

Foto: Liesbeth van den Bos 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over