Kijktip: Met de kennis van nu van Youp van ’t Hek

Youp van ’t hek is ondertussen de 65 gepasseerd en zit al ruim veertig jaar in het vak, maar hij is nog steeds Nederlands meester van het cabaret. Zijn show Met de kennis van nu is dan ook een voorstelling als vanouds, met een lach en een traan. Je ziet hem vanavond op televisie.

"Zijn timing, meesterlijke wendingen, zelfspot en vooral de lachspiegel die hij met nam collega-babyboomers voorschotelt – het is en blijft van ongekend hoog niveau," zo zijn de lovende recensies voor de show. In Met de kennis van nu blikt Van ’t Hek met enige heimwee terug op het begin van zijn carrière, toen hij ook nog enkel een schuchtere jongeman was. Maar hij kijkt ook naar wie hij vandaag is en beziet zijn 65 jaar met vrolijkheid en relativering.

De cabaretier speelde Met de kennis van nu in 2018, welke hij daarna opvolgde met de oudejaarsconference Korrel Zout. Ook al is de komiek niet meer de jongste, aan stoppen moet hij nog niet denken. Je lacht vanavond (5 juni) om 20:30 uur mee met Met de kennis van nu op NPO 1.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over