Kijktip: De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers

Veel mensen keken op Koningsdag naar het concert van The Streamers, maar er is nog een programma dat bij veel mensen in de huiskamer te zien was: de film De Beentjes van Sint-Hildegard. Heb jij hem gemist? Dan kun je hem nu nog terugkijken!

Met ruim 2,5 miljoen kijkers was De Beentjes van Sint-Hildegard het best bekeken televisieprogramma van de afgelopen feestelijke dinsdag. En dat is ook niet zo gek, want de film is een viering van de Nederlandse cultuur en de liefde met onder andere cabaretier Herman Finkers en Johanna ter Steege.

De Beentjes van Sint-Hildegard terugkijken

De komisch-tragische film verhaalt over Jan (Finkers), die flink onder de plak zit bij zijn vrouw Gedda (Ter Steege). Er is veel liefde tussen hen, maar Jan vindt dat hij meer ruimte nodig heeft. Om die te creëren onderneemt hij de gekste stappen en onderwijl denkt hij na over hoe het verder moet. Deze strubbelingen gaat hij aan samen met zijn dochter, die in eenzelfde relatie zit met haar vriend (zo vader, zo dochter).

De Beentjes van Sint-Hildegard kwam uit in 2020 en werd ondanks corona vaak bezocht in de bioscoop. Met de 2,5 miljoen kijkers afgelopen Koningsdag is het daarbij de best beken film op televisie sinds het bijhouden van de kijkcijfers. Heb jij hem gemist? Je kijkt hem nog twee dagen gratis terug via NPO Start.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over