Kijktip: aandacht voor Parkinson in De muziek gaat door

Parkinson is op het moment de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid kunnen daarover meepraten, omdat ze helaas allebei lijden aan de ziekte. In De muziek gaat door vertellen ze erover.

In de eenmalige live-uitzending wordt stilgestaan bij de impact die Parkinson heeft op een leven en hoe muziek kan helpen. Jeroen van der Boom presenteert de avond en er komende veel gasten langs. Zo komen er artiesten die De Nijs en Smid verrassen met muzikale cadeautjes en spreekt Van der Boom met neuroloog Bas Bloem. De Nijs en Smid zelf klimmen ook in de microfoon met hun nummer De muziek gaat altijd door, dat ze speciaal opnamen voor hun ambassadeurschap bij de stichting ParkinsonNL.

Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid - De muziek gaat altijd door | ParkinsonNL

 

Aandacht voor Parkinson

Voor veel mensen is Parkinson een ver van het bed show en veel mensen weten niet precies wat de ziekte inhoudt. Zo kent iedereen wel de trillende handen, maar is het minder bekend dat ook symptomen als depressie, stijve spieren en dementie horen bij het ziektebeeld. Daarbij komt de ziekte op steeds jongere leeftijd voor.

Muziek is van positieve ivloed op het brein en dus een belangrijke stimulans. "Muziek is mijn passie, en ik wist van tevoren niet dat muziek zoveel positieve invloed kan hebben op mensen met parkinson", vertelt Van der Boom.

 

De muziek gaat door is vanmiddag (26 september) te zien op SBS 6 om 16:30 uur.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over