Kerstfeest op de Dam

Afgelopen zondag vonden de opnames plaats van alweer de zevende editie van Kerstfeest op de Dam, in Amsterdam. Een hartverwarmend kerstconcert met Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do.

Tijdens het concert vertellen kinderen vanuit een kerststal het verhaal van Maria, Jozef en Jezus, met Bert van Leeuwen als 'kerststalmeester'. Xander, Leona, Dwight en Do zingen kerstliederen en liederen waarmee ze bijzondere cliënten van het Leger des Heils toezingen.

Zo zingt Dwight voor René, die gestopt is met drugsgebruik en nu met voorlichtingen op scholen jongeren waarschuwt voor de gevaren van drugs. Dwight: "Ik vind het mooi om personen uit de maatschappij eventjes in het zonnetje te zetten. Deze mensen hebben een moeilijke tijd achter de rug ... Het is voor René een steuntje in de rug."

Ook Do kijkt er elk jaar weer naar uit vanwege de "waanzinnige band, mooie liedjes en een gevoel van saamhorigheid". Xander noemt het feest "een begrip" is erg verheugd dat hij mag meedoen: "Het is geweldig om op de Dam te staan met een kerstfeest. Dat lijkt me een mooi gevoel."

Vorig jaar namen Jim Bakkum, Trijntje Oosterhuis, Brownie Dutch en Shirma Rouse deel aan het concert.

Kerstfeest op de Dam wordt uitgezonden op Eerste Kerstdag om 20.20 uur op NPO 1.

Lees meer over