Karin Bloemen vertelt in het theater over haar zware jeugd

Karin Bloemen heeft al veel voorstellingen gespeeld. Een voorstelling waarin ze vertelt over haar jeugd ontbrak echter nog. Wel heeft ze haar jeugd uit de doeken gedaan in haar autobiografie Mijn ware verhaal. Dat verhaal wordt nu vertelt in het theater.

Karin Bloemen heeft helaas niet de gemakkelijkste jeugd gehad. Als klein meisje had ze al te maken met misbruik, mishandeling en angst. Ze kon niet bouwen op de mensen die haar moesten beschermen. Dat heeft littekens en schaamte achtergelaten. Het is deze schaamte waarmee ze nu afrekent. Zo vertelde ze in Linda: "Vanuit een diepgewortelde schaamte wordt alles ontkend en doodgezwegen. Met die schaamte wil ik afrekenen. Schaamteloos zijn, eerlijk zijn. Schaamteloos eerlijk. Geluk is de beste wraak".

Karin Bloemen wil lotgenoten helpen

Karin Bloemen heeft het boek niet alleen voor haarzelf geschreven. Ze wil ook een steun zijn voor mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt of meemaken. "Een van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf."

Mijn ware verhaal in het theater

Het is voor Karin Bloemen de juiste tijd om haar verhaal te delen. Daarom wordt haar autobiografie omgetoverd tot een solovoorstelling. Wie Bloemen zal gaan spelen is nog niet bekend. Producent Solo Stories zal van het verhaal een persoonlijke en intieme voorstelling maken. De voorstelling zal in 2022 te zien zijn.

Karin Bloemen

In de voorstelling die nu gemaakt gaat worden staat Bloemen zelf niet op de bühne. Maar ze is al jaren te zien in de Nederlandse theaters en op televisie. Op het moment speelt ze haar solovoorstelling Souvenirs. In deze show vertelt ze verhalen en herinneringen aan de hand van voorwerpen die ze in de loop der jaren heeft verzameld. Tijdens de voorstelling verloot ze deze souvenirs onder het publiek.

 

Kijk voor nog veel meer toneelstukken in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen