Karin Bloemen schrijft rapnummer over zware jeugd

In het tv-programma Hiphop Stars van BNNVARA heeft Karin Bloemen een rapnummer geschreven over het misbruik dat ze in haar jeugd heeft meegemaakt. Rapper Jayh Jawson hielp haar daarbij. Het programma werd zaterdag 21 maart uitgezonden op NPO 1.

In Hiphop Stars gaan acht bekende Nederlanders samen met een bekende hiphop-artiest aan de slag om een persoonlijk verhaal om te toveren in een rapnummer. In de eerste aflevering waren radio-dj Fien Vermeulen en de cabaretière Karin Bloemen te gast.

Jeugd helpen

Karin Bloemen bracht vorig jaar een boek, Mijn ware verhaal, uit over haar verleden. Ook vertelde ze dit verhaal in het theater. Ze is van haar zevende tot viertiende misbruikt en mishandeld door haar stiefvader. In Hiphop Stars vertelt ze dat ze het heel belangrijk vindt om de jeugd een hart onder de riem te steken. Ze wil de jeugd vooral leren dat we moeten praten met elkaar.

"Je moet praten, vertellen, aanwijzen wie het is, je moet de waarheid spreken. Terwijl dat natuurlijk doodeng en bedreigend is, want die angst is uitermate groot als het gaat om je professor, je leraar, je vader, je oom, je broer. Dan wordt het echt heftig, maar toch moeten we het proberen. Het leven is het waard om voor te knokken", legt Bloemen uit.

Om dit persoonlijke verhaal te vertalen naar een rapnummer, viel niet mee voor de cabaretière. Ze moest hiervoor uit haar comfortzone stappen omdat het natuurlijk heel anders is dan wat ze normaal altijd doet. Bekijk hier de aflevering.

 


Foto: Paul Luberti

Gerelateerde onderwerpen