Jon van Eerd stopt met Harrie Vermeulen

Acteur Jon van Eerd stopt met zijn alter ego Harrie Vermeulen. In zijn nieuwste voorstelling Zo Vader Zo Zoon kruipt van Eerd nog één keer in de rol van dit typetje.

Jon van Eerd kondigde dinsdag in Tijd voor MAX aan te stoppen met zijn alter ego. Na vijftien voorstellingen rond Harrie Vermeulen is het tijd om een andere weg in te slaan, aldus de acteur.

20 jaar Harrie Vermeulen

Hoewel Van Eerd zal stoppen met de rol van Harrie Vermeulen, zal dit typetje hem nooit loslaten. Maar liefst 20 jaar heeft de acteur als Vermeulen op het podium gestaan in voorstellingen als Harrie neemt de BenenHerrie in de keuken en Harrie en Eva. Het alter ego bracht zelfs de single 'Een Ding Weet Ik Zeker' (2013) uit. Het nummer is in de loop der jaren uitgegroeid tot het lijflied van Harrie Vermeulen. 

Zo Vader Zo Zoon

Nog één laatste keer kruipt Van Eerd in de rol van Vermeulen in zijn nieuwste show Zo Vader Zo Zoon. Net als de eerdere voorstellingen is het ook dit keer weer een doldwaze en vrolijke komedie. Het stuk is nog tot en met 5 april 2023 te zien in de Nederlandse theaters. 

 

 

Gelukkig zal Jon van Eerd na Zo Vader Zo Zoon niet verdwijnen uit de theaterwereld. Bij zijn eigen prodcutiehuis het Pretpakhuis zal hij gewoon door blijven gaan met het schrijven en regisseren van nieuwe voorstellingen.

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Beeld: Lesley Pols

Gerelateerde onderwerpen