Johnny Kraaikamp e.a. in Disney-film Coco

De acteurs Johnny Kraaijkamp, Thijs Overpelt, Anne-Marie Jung, Ara Halici en Hero Muller spreken de Nederlandse stemmen in van de nieuwe film van Disney en Pixar: Coco. De film gaat op 29 november wereldwijd in première en is vanaf dat moment te zien in de Nederlandse bioscopen.

Thijs Overpelt spreekt de stem van Miguel in, de hoofdrol van Coco. Hij werd bekend via The Voice Kids en speelt momenteel in de theatermusical van Dummie de Mummie. Ara Halici is bekend van vele musicals en speelt de hoofdrol van Hector. Johnny Kraaikamp is natuurlijk bekend van talloze rollen en hij speelt twee verschillende ooms van Miguel in het dodenrijk. Anne-Marie Jung is te zien in The Play that goes wrong en spreekt de stem in kunstenares Frida Kahlo, een belangrijke bijrol. Hero Muller is een zeer bekende stemacteur, die onder andere de verhalen van de Sprookjesboom vertelt. In Coco spreekt hij de stem van de oude troubadour Chicharrón in.

Coco is gebaseerd op de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertes, ofwel De Dag van de Doden. De volkslegendes vertellen dat op 1 en 2 november, op Allerzielen en Allerheiligen, de doden terugkeren naar de aarde. Hiervoor wordt ieder jaar een groot uitbundig en kleurrijk festival georganiseerd. Normaliter is dat gewoon een normale feestdag, maar in Coco komt het jongetje Miguel per ongeluk in het rijk der doden terecht.

Lees meer over