Johanna ter Steege speelt hoofdrol in Ik heet Lucy Barton

De wereldwijde besteller Ik heet Lucy Barton van schrijfster Elizabeth Strout krijgt dit najaar een Nederlandse theaterversie. Johanna ter Steege kruipt in de rol van Lucy Barton. 

Na succesvolle theaterbewerkingen op West End en Broadway komt het aangrijpende stuk Ik heet Lucy Barton naar de Nederlandse theaters. De voorstelling van MORE Theater Producties is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Elizabeth Strout. Actrice Johanna ter Steege vervult de hoofdrol in het emotionele familiedrama, de regie is in handen van Antoine Uitdehaag. 

Ik heet Lucy Barton

Lucy Barton ligt al wekenlang eenzaam in het ziekenhuis na complicaties als gevolg van haar blindedarmoperatie. Plots verschijnt haar moeder aan haar bed. Ze hebben elkaar al jarenlang niet gezien. Lucy kijkt vervolgens terug op haar leven én dat van haar moeder. Een uiterst emotioneel, droevig, maar ook bij vlagen geestig verhaal over moeilijke familiebanden, eenzaamheid en de complexheid van het liefhebben. 

Ter Steege: "Wat mij aanspreekt is onder andere het gegeven dat ieder mens gebrekkig lief heeft. Er zijn dingen in ons leven die bepalen welke weg we gaan, maar zelden kunnen we die helder zien."

Ik heet Lucy Barton is dit najaar door heel het land te bewonderen. De première staat gepland voor 10 oktober in Singer Laren.

Foto: © Bram Willems

Gerelateerde onderwerpen