Jenny Arean wint oeuvreprijs en blijft actief!

Het gaat goed met Jenny Arean! Eind dit jaar ontvangt de 73-jarige zangeres in Amsterdam de Blijvend Applaus Prijs 2016. Verder wordt haar show met Marijn Brouwers, Jenny Arean & Marijn Brouwers, verlengd.

De cabaret- en kleinkunstprijs die Arean eind dit jaar ontvangt, is een erkenning voor haar hele oeuvre. De prijs heeft tot doel een oud-podiumkunstenaar te eren en te waarderen voordat deze in de vergetelheid raakt. Maar Arean is nog actief. Toch ontvangt ze de prijs. De jury vindt haar namelijk de beste chansonnière van Nederland, die "met een onverzettelijke overtuigingskracht en fonkelende expressie zingt wat ze te zeggen heeft."

Ook haar collega Brouwers vindt dat de zangeres de prijs terecht ontvangt: "Het soort theaterprogramma’s dat Jenny maakte, lijkt langzaam uit te sterven. Ik vind het belangrijk dat het genre ´Cabaret via de muziek´ behouden blijft voor een jongere generatie".

Theaterconcert 

Tijdens het theaterconcert Jenny Arean & Marijn Brouwers kunnen we genieten van de favorieten van Arean uit haar 55-jarige carrière. Denk daarbij aan Zing dan, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum. Maar ook zingt ze nieuwe nummers, geschreven en vertaald door Ivo de Wijs, George Groot en Marijn Brouwers.

Arean is enthousiast over haar show: “Ik kreeg wel aanbiedingen, maar die bevielen me niet voldoende. ... Toen hij contact opnam, dacht ik: dat wil ik wél doen." Ze voelt zich goed en heeft er dus zin in: "Kom maar op met die oude én nieuwe nummers.”

Foto: Bob Bronshof

Lees meer over