Jeangu Macrooy maakt nieuw Songfestivallied bekend en jij volgt het live!

Het is vandaag een spannende dag voor zanger Jeangu Macrooy: vanavond maakt hij eindelijk zijn nieuwe songfestivalliedje bekend. En jij kunt het live volgen!

Linksom of rechtsom, dit jaar gaat het Eurovisiesongfestival zonder twijfel door. Er zijn verschillende scenario’s waarop het Europese muziekfestijn op een veilige manier kan plaatsvinden, afhankelijk van waar we staan met corona.

En bij een nieuw jaar Songfestival, hoort ook een nieuw songfestivalliedje! Vorig jaar was al duidelijk dat alle deelnemers een nieuw nummer moeten insturen en dat geldt ook voor de Nederlandse inzending. Daarom maakt Jeangu Macrooy, de zanger die uitkomt voor Nederland, vanavond zijn nieuw liedje bekend. Dat is precies een jaar na de bekendmaking van zijn vorige inzending Grow.

Sneak peek rehearsal Jeangu Macrooy Eurovision 2021

 

Live bekendmaking

Vanavond is het dus zover (als het nummer niet eerder uitlekt zoals vorig jaar!). Om 19:00 uur kun je vanaf de bank de live bekendmaking volgen via het YouTubekanaal van AVROTROS of via de sociale mediakanalen van Songfestival.AVROTROS en Jeangu Macrooy.

Ook kun je gewoon de televisie aanzetten, want zowel De Vooravond op NPO 1 als RTL Boulevard op RTL 4 schakelen om 19:00 uur om naar de live-uitzending. In De Vooravond bespreken gasten Dwight Dissels, OG3NE en Gordon vervolgens het nieuwe liedje. Bij RTL Boulevard schuiven Shirma Rouse, Carlo Boszhard en Aran Bade aan.

Livestreamconcert Songfestivalhits

Een ander evenement waar we alvast naar uit kunnen kijken in het kader van Eurovisie is een livestreamconcert op 21 mei. Hierbij zingen oud-deelnemers Franklin Brown, Marlayne Sahupala en Esther Hart samen met Koos van Plateringen en Buddy Vedder de grootste hits uit de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival. Ze willen voornamelijk de heerlijke en hysterische songfestivalsfeer bij de mensen thuis brengen met nummers als De troubadour, Arcade, Waterloo en Euphoria.

 

Beeld: © Laurens van Heerde

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over