Jandino Asporaat haalt acht ton op voor Curaçao

Comedian en cabaretier Jandino Asporaat heeft bijna 800.000 euro verzameld voor Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Zijn inzamelingsactie Samen één koninkrijk haalde geld op voor de caribische eilanden, die hard getroffen zijn door de economische gevolgen van de coronacrisis.

Zaterdagavond werd er een benefiet-programma uitgezonden op NPO 1. Hier waren onder andere Edsilia Rombley, Tania Kross en Trijntje Oosterhuis te zien. De uitzending werd helaas niet geweldig bekeken (slechts 521.000 kijkers, wat voor een zaterdagavond op NPO 1 echt niet veel is). Toch was de inzamelactie wél geslaagd: op de avond zelf werd er 672.000 euro opgehaald voor de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden. Een uur na de uitzending was het bedrag al opgelopen tot 769.000 euro en de actie is nog steeds actief. Ter vergelijking: Serious Request haalde vorige maand ruim drie ton op voor het Rode Kruis.

 

Supertrots op Jandino Asporaat

De reacties op de actie waren dan ook erg positief. ",Ik ben super trots dat een Curaçaoënaar in deze moeilijke tijd de inwoners van het Koninkrijk dichter bij elkaar heeft gebracht," aldus Minister van Economische ontwikkeling van Curaçao Giselle McWilliam. 

De inzamelactie is opgezet door Jandino, samen met de organisaties Cordaid, SHC, K1, Curaçaohuis, Arubahuis, St. Maarten House en omroep NTR. Met het geld worden voedselpakketten voor gezinnen gekocht.

 

Jandino erg actief in coronatijd

Door de coronacrisis zijn alle theaters tot 1 juni gesloten en Jandino kan momenteel dus ook niet zijn voorstelling Judeska Airlines spelen. Toch zit hij niet bepaald stil. Een paar weken geleden had hij ook al een hit, samen met rapper Ali B, met een lied over anderhalve meter afstand houden.

 

Ben je op zoek naar een komedie? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over