Jack Poels brengt eind februari tweede soloalbum II uit

26 februari verschijnt de tweede soloplaat - II - van Jack Poels. De zanger van de Limburgse band Rowwen Hèze meldt het heuglijke nieuws op zijn website. Gelijktijdig met de aankondiging gooide hij ook de nieuwe single 'Hartevrouw' de wereld in.

Nog geen jaar geleden debuteerde Poels met zijn soloabum Blauwe Vear, waarmee hij kortstondig langs de theaters trok. Het coronavirus gooide echter tourplannen van de Limburger in de war, waarna hij besloot zich toe te leggen op het schilderen én het schrijven van nieuwe muziek.

Blauwe Vear kwam uit vlak voor de coronacrisis, II verschijnt er middenin. Poels verzamelde voor de plaat twaalf gloednieuwe liedjes, die allen aansluiten bij de huidige tijdsgeest. Op zijn website licht de zanger de titel van zijn plaat toe: "II, als in het tweede soloalbum, maar ook als symbool van de pauzestand waarin we nu zitten. Totdat er straks weer iemand op play drukt".

Twee singles als voorproefje

Fans kunnen alvast in de stemming komen voor de albumrelease met de singles 'Straks' en 'Hartevrouw'. Het eerstgenoemde nummer verscheen al een tijdje geleden, terwijl 'Hartevrouw' gelijktijdig met de albumaankondiging werd gepubliceerd.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over