Ivo van Hove wint Tony Award

Bij de uitreiking van de prestigieuze Tony Awards -de belangrijkste Amerikaanse theaterprijzen- is Ivo van Hove dit weekend in de prijzen gevallen. Hij is uitgeroepen tot Beste Regisseur voor de toneelklassieker 'A View from the Bridge'.

Naast deze onderscheiding won Van Hove voor hetzelfde stuk van Arthur Miller de prijs voor de beste heruitvoering. In deze categorie stond hij ook genomineerd voor het stuk 'The Crucible'. Vorig jaar won Van Hove al de Britse Olivier Award voor A View from the Bridge. Van Hove is directeur van Toneelgroep Amsterdam en debuteerde dit seizoen op Broadway.

Musical 'Hamilton' is de grote winnaar van de Tony Awards. Met 16 nominaties wisten ze maar liefst elf prijzen in de wacht te slepen . Deze uitverkochte show -doorspekt met rap- vertelt het verhaal van grondlegger Alexander Hamilton.

Drama Orlando overschaduwd awarduitreiking
Het evenement in het Beacon Theatre New York werd overschaduwd door het drama in Orlanda (Florida) waarbij veel mensen om het leven zijn gekomen. Presentator James Corden sprak erover in de openingsmonoloog: "Het theater is een plek waar elk ras, overtuiging, seksualiteit en sekse gelijk is, omarmd en geliefd wordt. Haat wint nooit. Daar moeten we samen voor zorgen. Deze show is een symbool voor en viering van dat principe." De organisatie van de Tony Awards laat weten diep onder de indruk te zijn van de tragedie: "Onze gedachten zijn bij de families en vrienden van de betrokkenen".

Lees meer over