Ivo van Hove snel over slechte kritiek heen

Slechte kritiek doet even zeer, maar regisseur van Toneelgroep Amsterdam Ivo van Hove staat er niet lang bij stil. Dat vertelde de Vlaming maandag in De Wereld Draait Door.

"De dag dat ik het lees vind ik het vreselijk. Dan haat ik de hele wereld, maar de dag erna eigenlijk niet meer. Want diep in jezelf weet je altijd wanneer je iets maakt of het waardevol is of niet", legt Ivo uit.

Huwelijk
"Voor mij is werk en theater een huwelijk: in goede en in slechte tijden. Dat neem je alle twee mee. Er zijn heel veel andere mensen die ik ken, acteurs en andere regisseurs, wiens leven in elkaar stort bij slechte kritieken. Dat heb ik nooit gehad, ik kan dat heel makkelijk van mij afschudden. Het leven gaat door de volgende dag. Je neemt er van mee wat belangrijk is en wat niet."

Over de slechte kritieken van zijn stuk Obsession, met Jude Law en Halina Reijn kan Ivo nog niet veel zeggen. "Dat is nog te vers. We zijn anderhalve week geleden in première gegaan. Zo snel gaat dat niet. Dat heeft even tijd nodig."

Foto: Michiel Hendryckx

Lees meer over