Kijktip: Bekende (ITA)-acteurs lezen voor uit Alice in Wonderland

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en Het Parool presenteren een unieke samenwerking rondom Lewis Carolls Alice in Wonderland. Tot en met 23 december lezen bekende acteurs als Hans Kesting, Ramsey Nasr, Noortje Herlaar en Gijs Scholten van Aschat verhalen voor uit de wonderlijke wereld van Alice. Elke dag zet ITA om 17:00 uur een nieuwe aflevering online. 

Afgelopen vrijdag gaf Halina Reijn het startschot van het voorleesproject, dat in totaal uit 54 afleveringen bestaat. Iedere dag leest een ITA- of gastacteur, zoals Pierre Bokma, Noortje Herlaar of Paul de Leeuw, een stuk voor uit Alice in Wonderland. Joy Delima heeft de eer om op 23 december de reeks af te sluiten. Alle deelnemende acteurs zijn terug te vinden op de website van ITA.

Alice in Wonderland

De wereldberoemde boeken van Lewis Caroll vertellen het verhaal van Alice die in een groot konijnenhol tuimelt. Het hol geeft toegang tot een wonderlijke wereld met talloze bijzondere wezens. Een avontuur om nooit te vergeten.

Volgens ITA-directeur en regisseur Ivo van Hove sluit het verhaal perfect aan bij de huidige tijdsgeest: "Het is een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze - ondertussen ook letterlijk - donkere dagen. Alice in Wonderland is een uitnodiging om out of the box te denken, om andere denkkaders te exploreren. Het roept de vraag op: hoe te overleven in een wereld die voortdurend verandert, waarin niets meer is wat het was?"

 

De eerste aflevering met Halina Reijn

 

ITA in coronatijd

Nu alle theaters dicht moeten, biedt ITA met de verhalenreeks theaterliefhebbers weer een alternatieve cultuurbeleving aan. In het voorjaar pakte het gezelschap al uit met de Decamerone-reeks en ITA On Demand. Eind oktober startte de speciale livestreams ITALive.

Foto: Jan Versweyveld

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over