Inspiratie nodig? Deze theatervoorstellingen moet je zien!

Eindelijk: de theaters zijn weer open. De meeste theaters hebben inmiddels hun nieuwe agenda's voor deze zomer en het najaar gepresenteerd. Veel shows van vorig jaar zijn weer te bezoeken maar er zijn ook nieuwe voorstellingen! Weet jij niet naar welke voorstelling je wil gaan? Wij zetten een paar theatertips op een rij!

Musical

Ben jij gek op musicals maar wil je weleens iets vernieuwends zien? Dan is ZODIAC de musical wellicht iets voor jou! Dit spetterende theaterspektakel met o.a. René van Kooten vindt plaats op een unieke locatie: de koepelgevangenis in Breda. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte met allerlei audiovisuele effecten. Ook niet onbelangrijk: het verhaal. De show vertelt het urgente verhaal van een brandende aarde en hoe die gered kan worden. Bekijk de trailer hieronder.

Komedie

Ken je nog de komediefilm Huisvrouwen bestaan niet uit 2017? Deze film krijgt een theaterversie! Je maakt kennis met drie dames (gespeeld door Anouk Maas, Rian Gerritsen en Lieneke le Roux) die alledrie op hun eigen manier alle ballen in de lucht houden van werk, relaties en het huishouden. De voorstelling is vanaf november te zien in verschillende theaters in Nederland.

Drama

Wil jij je liever verliezen in een ontroerend liefdesdrama? Dan zou Vrijdag van Toneelgroep Maastricht iets voor jou kunnen zijn. In dit stuk maakt Fedja van Huêt zijn theatercomeback na acht jaar niet op het toneel te hebben gestaan. Vrijdag vertelt het verhaal van Georges Vermeersch die op een vrijdagmiddag wordt vrijgelaten uit de gevangenis. De vrouw van Georges vond tijdens de gevangenschap troost bij Georges' goede vriend Erik. Een complexe situatie is ontstaan en is het startpunt van een ontroerend verhaal. De voorstelling is vanaf oktober te zien in meerdere theaters.

Cabaret

Wie een avondje wil ontspannen bij een hilarische cabaretvoorstelling, zit deze zomer goed. We schreven eerder al over in dit artikel. Zo heeft Peter Pannekoek een gloednieuwe show Nieuw Bloed, staan Guido Weijers, Andries Tunru en Ruud Smulders samen op het toneel in Buiten Spelen Zonder Jas en deelt Roué Verveer zijn kijk op de wereld met de voorstelling Omdat het niet anders kan.

Dit is slechts een kleine greep uit al het moois wat de theaters te bieden hebben. Heb je nog niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over