Inschrijving Cameretten Festival 2020 geopend

Cameretten Festival zoekt nieuw cabarettalent! Ben of ken jij een cabaretier die toe is aan een groter podium? Dan is Cameretten mogelijk een mooie vervolgstap. Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor de 55ste editie van het cabaretfestival.

Cameretten is de ideale opstap naar het grote publiek voor cabarettalent. Het festival biedt namelijk niet alleen een podium, maar helpt en begeleidt potentiële parels ook in hun weg naar de top. Denk jij klaar te zijn voor een volgende stap? Of ken je iemand die een groter podium verdient? Inschrijven is mogelijk via de festivalwebsite

In totaal worden er circa twintig acts geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes op 9 en 16 september en op 2 en 3 oktober 2020. De selectiecommissie brengt het aantal kandidaten vervolgens terug tot zes. Zij gaan een intensief begeleidingstraject in ter voorbereiding op de volgende rondes. De uiteindelijke finale van Cameretten Festival 2020 staat gepland voor 28 november in het Rotterdamse Luxor Theater.

Cameretten Festival brengt grote namen voort

Dat het Cameretten Festival een prachtige springplank is voor talentvolle cabaretiers, blijkt wel uit de lijst van winnaars van voorgaande jaren. Onder meer Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Brigitte Kaandorp en Daniël Arends gingen er eerder met de winst vandoor. Vorig jaar sleepte Chris Verlaan de hoofdprijs in de wacht.