Hoera! Simone Kleinsma is jarig!

Feest! Simone Kleinsma blaast vandaag, op 8 mei, 62 kaarsjes uit! Deze theaterkoningin heeft een prachtige carrière waarbij ze in tientallen succesvolle shows heeft gespeeld. Zoals Hello Dolly, Was getekend, Annie M.G. Schmidt en Mamma Mia!. En niet te vergeten de vele rollen in televisieseries die ze speelde. Met deze memorabele momenten vieren wij het leven van de prachtige Simone Kleinsma!

Koninklijke onderscheiding

In 2018 kreeg de musicalcoryfee een fantastische bekroning op haar werk. Ze werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze mooie onderscheiding kreeg ze na de jubileumvoorstelling van Was getekend, Annie M.G. Schmidt, waarin Simone toen precies een jaar de hoofdrol speelde. Ze staat al sinds de jaren 70 op de planken en denkt ook nog lang niet aan stoppen.


Kees & Co

Van 1997 tot en met 2006 speelde Simone de hoofdrol in de bekende tv-komedie Kees & Co. De serie stopte na acht seizoenen. Maar onlangs kwam er goed nieuws voor de fans. Want in maart 2020 keert de serie terug op tv! In deze video kun je weer even terug in de tijd en genieten van de rol Kees gespeeld door Simone.


Zonder jou

Paul de Leeuw en Simone Kleinsma scoorde in 1995 een hit met het lied Zonder Jou. In deze video zingen ze het samen tijdens het muziekevenement Symphonica in Rosso in 2007. Dit nummer is een Nederlandse vertaling van het lied Vivere van Gerardina Trovato en Andrea Bocelli. Dit optreden laat zien hoe prachtig Simone kan zingen.


Simone als Annie

Van 2017 tot 2019 kroop Simone in de huid van Annie M.G. Schmidt. Dat deed ze zo goed dat ze er de Conny Stuart Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol 2018 voor kreeg. Ook de hele musical kreeg een prijs voor Beste grote musical. In deze video vertelt ze over haar rol als Annie.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over