Hans Teeuwen: "coronaconference meer acteren dan komedie"

In een gesprek met AD zegt Hans Teeuwen dat hij het maken van de coronaconference meer zag als acteren dan komedie. Een voorstelling spelen zonder publiek had ook z'n voordelen volgens de cabaretier.

De conference Smerige Spelletjes werd zaterdag 13 juni uitgezonden op NPO 3. "Als je normaal gesproken in een volle zaal staat en er wordt gelachen, dan moet je even wachten en word je uit je rol gehaald. Is het minder echt. Nu is het meer acteren dan komedie, maar wordt de illusie niet doorbroken", vertelt Teeuwen tegen AD.

Geen publiek

Het opnemen van de conference duurde ongeveer 12 uur. Ze waren tot twee uur in de nacht bezig. Een voorstelling zonder publiek was wennen voor Teeuwen. "Maar dat had ook een voordeel. De tekst bepaalt het ritme, en niet de interactie met het publiek".

De cabaretier zou in maart beginnen met de try-outs voor zijn nieuwe voorstelling Nou Lekker Dan die al heel snel waren uitverkocht. Maar deze shows zijn nu uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Voorstelling thuis

Teeuwen sluit niet uit om vaker voorstellingen vanuit huis te spelen. Tegen AD zegt hij: "Zo'n monoloog filmen, het is nieuw, een leuke vorm en best goed gelukt, vind ik. Misschien kan ik op deze manier wel een oudejaarsconference doen, al is de echte al vergeven, hè. Ik heb begrepen dat ik daarvoor nooit in aanmerking kom. Ik schijn te controversieel te zijn."

Hij kan dan wel controversieel zijn, maar veel mensen vinden hem erg goed. Hans Dorrestijn zei onlangs in NRC dat hij de cabaretier zo goed vindt, dat hij niet jaloers kan worden. Dorrestijn was eens getuige van een kort moment waarin Teeuwen een heel nummer bedacht en het later ook nog speelde. Toen kwam Dorrestijn tot de conclusie "hij is een genie en ik niet".

Beeld: still uit Smerige Spelletjes, NPO

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over