Hans Kesting met bejubelde monoloog naar Londen

Hans Kesting gaat de grens over met de monoloog Wie heeft mijn vader vermoord. De acteur speelt het stuk van de Franse schrijver Édouard Louis in september in het Londense theater The Young Vic.

Wie heeft mijn vader vermoord vertelt het verhaal over de hereniging tussen Édouard Louis en zijn vader. Laatstgenoemde is dankzij alcohol, sociale achterstelling en fysiek zwaar werk al op jonge leeftijd ziek geworden. Édouard stuurt hem een emotionele brief, waarin hij naast zijn liefde voor zijn vader, ook een diepgewortelde woede tegenover de politiek betuigt. 

Het stuk is gebaseerd op het boek Qui a tué mon père van de veelgeprezen Franse schrijver Édouard Louis. Ivo van Hove toverde het verhaal om tot een aangrijpende toneelvoorstelling. De Nederlandse productie ging in de zomer van 2020 in première in Internationaal Theater Amsterdam.

Kesting treedt met dit internationale uitstapje in de voetsporen van Eelco Smits, die in 2015 de monoloog Song from Far Away opvoerde in het Londense theater. De regie van deze productie was eveneens in handen van Van Hove.

 

 

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Foto: Jan Versweyveld

Gerelateerde onderwerpen