Hans Dorrestijn maakt kerstpodcast over Bach

Kom in kerstsferen met Hans Dorrestijn. De schrijver en cabaretier maakt samen met Rob Schouten de podcast Kerst met Dorrestijn - met Bach onder de Boom. De achtdelige Omroep MAX/NPO Radio 4-podcast over Bachs beroemde Weihnachtsoratorium trapt af op 16 december.

Dorrestijn heeft zelf niet zoveel met de feestelijkheden rondom Kerstmis, maar de nieuwe Bachpodcast maakt de dagen een stuk dragelijker. Er is echter een klein probleem: de cabaretier weet zelf bar weinig van de Duitse componist. Gelukkig schuift zijn goede vriend en Bachkenner Schouten aan om zijn kennis te delen. 

Weihnachtsoratorium onder de loep

Dorrestijn en Schouten duiken samen met programmamaker Annette Bakker in de wondere wereld van Bachs Weihnachtsoratorium. Volgens de heren niet zijn beste werk, maar is het wel lekker 'kerstig'. Tijdens de acht afleveringen spitten ze het leven van Bach grondig door, maar ook andere componisten passeren de revue. Natuurlijk kunnen de mannen het ook niet laten om zo nu en dan eens lekker over zichzelf te praten!

De eerste aflevering van Kerst met Dorrestijn - met Bach onder de Boom is vandaag - 16 december - verschenen. Beluister de podcast via MAXVandaag.nl/podcast, NPO Luister, Spotify of andere streamingsdiensten.

Foto: Bert Andrée

Gerelateerde onderwerpen