Hans de Booij in ziekenhuis met corona

Hans de Booij (63) kampt met een zware coronabesmetting en ligt in het ziekenhuis, zo laat zijn platenbaas weten aan De Telegraaf. 

Het zag er slecht uit voor zanger Hans de Booij, die een monsterhit scoorde met Annabel. Afgelopen weekend werd hij naar het ziekenhuis gebracht nadat hij bloed had overgegeven. Aangezien zijn toestand snel verslechterde en er in Den Bosch geen plek voor hem was werd hij overgebracht naar het VUmc in Amsterdam "Daar is hij onmiddellijk aan het zuurstof gelegd. Dat lijkt te hebben gewerkt, alhoewel we nog niet mogen juichen. Stapje voor stapje lijkt Hans nu vooruit te gaan," aldus zijn zakelijk adviseur Hans Bronwasser. 

Hans de Booij neemt nieuw nummer op

Dat hij door het oog van de naald is gekropen, blijkt wel uit het feit dat Hans zijn platenbaas Adri-Jan Hoes vroeg zijn recent opgenomen nummer Vlinderhart uit te brengen mocht het verkeerd aflopen. "Alsof hij iets voorvoelde. Zijn zang is van uitzonderlijke klasse en adembenemende schoonheid, ik heb hem nooit beter horen zingen. Natuurlijk zou ik aan die wens gevolg hebben gegeven, maar dat heb ik Hans niet gezegd. Ik wilde niet dat hij de moed zou verliezen". 

Optreden in Helmond afgezegd

Twee weken geleden moest Hans zijn optreden in Helmond plotseling afzeggen door zijn ziekte. Gelukkig lijkt het al weer iets beter te gaan met de zanger. Volgens Hoes mogen we voorzichtig optimistisch zijn.  

Gerelateerde onderwerpen